Podotherapie Drachten
Alle voeten zijn welkom bij Podotherapie Drachten

De praktijk

Johan Ewoldt is afgestudeerd als podotherapeut aan de Fontijs Hogeschool in Eindhoven.
Podotherapie Drachten is in 1992 van start gegaan. De eerstelijns praktijk is gevestigd in Eastermar op de Robyntsjewei 9.

Lopen is een basisvoorwaarde om zelfstandig te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Een tijdige, liefst preventieve behandeling van klachten is daarom belangrijk. Podotherapie Drachten streeft ernaar om de patiënt bewust te maken van de mogelijkheden die podotherapeutische therapie biedt, én van de eigen verantwoordelijkheden die hij heeft ten aanzien van bijvoorbeeld het schoenadvies, het loopadvies en het leefpatroon.

Naar onze mening komt de werkelijke kwaliteit van de zorg tot uiting in het individuele zorgproduct. Neem bijvoorbeeld podotherapeutische inlegzolen. Die worden gemaakt aan de hand van een individuele vormpassing. Op die manier wordt de juiste driedimensionale anatomische vorm verkregen, voor een optimale correctie.

Biomechanica vormt voor Johan Ewoldt een belangrijke kennis- en inspiratiebron. Voor zijn behandelplan haalt hij veel informatie uit het samenspel van spieren, pezen en gewrichten.

De praktijk bevindt zich in Eastermar
en is een eerstelijns praktijk.

Naar boven